Tổng hợp các quốc gia và vùng lãnh thổ miễn thị thực du lịch hoặc miễn thị thực du lịch có điều kiện cho công dân Việt Nam

Krahasuar me vendet e tjera në rajonin e Azisë, vetë qytetarët vietnamezë vuajnë shumë disavantazhe në aplikimin për hyrje për qëllime turistike (ose punë, studime, …). Megjithatë, kjo nuk do të thotë që mbajtësit e pasaportave vietnameze nuk kanë avantazhet e përjashtimit nga viza.

Në korrik 2021, firma globale e rezidencës dhe konsulencës Henley & Partners shpalli Indeksin e Pasaportave Henley – një listë e pasaportave më të fuqishme në botë në vitin 2021. Kjo renditje ka qenë aktive që nga viti 2006 dhe shihet si një burim i besueshëm duke përdorur të dhëna nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA) që mbulon 199 pasaporta dhe 227 destinacione udhëtimi.

Në atë renditje të Indeksit të Pasaportave Henley, pasaporta vietnameze renditet e 94-ta nga 199 pasaporta në mbarë botën. Prandaj, qytetarët vietnamezë përjashtohen nga vizat, ose thjesht duhet të aplikojnë për një vizë në aeroport pas mbërritjes (vizë në mbërritje), ose një vizë elektronike (Autorizimi elektronik i udhëtimit – eTA) me një shkallë suksesi prej afro 100% në 54 vende. dhe territore.

Në këtë artikull, le të hedhim një vështrim në disa vende dhe territore ku qytetarët vietnamezë janë të përjashtuar nga vizat turistike, ose lejohen të aplikojnë për vizë në mbërritje, eTA, përjashtim nga viza turistike me kusht.

Një gjë që duhet theksuar është se “udhëtimi pa viza” nuk do të thotë që vizitorët do të lejohen të hyjnë nga departamenti i doganave. Nëse jeni tashmë në kategorinë “pa viza”, por jeni të përfshirë në çështje të së drejtës ndërkombëtare dhe vendore, keni sjellje të papërshtatshme, etj., mund të mos lejoheni ende të hyni në vend.

Përmbledhje e vendeve dhe territoreve që janë të përjashtuara nga vizat turistike ose me viza turistike të kushtëzuara për qytetarët vietnamezë

Një cep i Singaporit

Përmbledhje e vendeve dhe territoreve që janë të përjashtuara nga vizat turistike ose me viza turistike të kushtëzuara për qytetarët vietnamezë

Qyteti kufitar i Johor Bahru, Malajzi

Përmbledhje e vendeve dhe territoreve që janë të përjashtuara nga vizat turistike ose me viza turistike të kushtëzuara për qytetarët vietnamezë

Baguio Highland City, Filipine

Përmbledhje e vendeve dhe territoreve që janë të përjashtuara nga vizat turistike ose me viza turistike të kushtëzuara për qytetarët vietnamezë

Kryeqyteti i Phnom Penh, Kamboxhia

Vendet dhe territoret e përjashtuara nga vizat turistike për qytetarët vietnamezë

Brunei: Përjashtim nga viza turistike 14-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Kamboxhia: Përjashtim i vizave turistike 30-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Indonezi: Përjashtim nga viza turistike 30-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Kirgistani: Përjashtim 30-ditor nga viza për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme, pasaporta diplomatike, pasaporta zyrtare të vlefshme për të paktën 6 muaj, pavarësisht nga qëllimet e hyrjes.

Laos: Përjashtim nga viza turistike 30-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Malajzia: 30 ditë përjashtim nga viza për shtetasit vietnamezë që mbajnë pasaporta për qëllimet e mëposhtme: turizëm; marrin pjesë në aktivitetet e lajmeve dhe shtypit; Shko ne pune; vizitoni të afërmit; negociatat tregtare; investoj; ndjekin aktivitete sportive; marrin pjesë në konferenca dhe seminare.

Myanmar: Përjashtim 30-ditor nga viza turistike për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Filipine: Përjashtim 30-ditor nga viza turistike për shtetasit vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, me bileta fluturimi vajtje-ardhje ose në vijim për në një vend tjetër.

Tajlandë: Përjashtim 30-ditor nga viza turistike për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Tham Khảo Thêm:  72 địa điểm du lịch Sài Gòn mới, về đêm, miễn phí tổng hợp từ A-Z

Singapor: Përjashtim 30-ditor nga viza turistike për shtetasit vietnamezë që kanë një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, kanë një biletë avioni vajtje-ardhje ose shkojnë në një vend tjetër, duke demonstruar aftësi të mjaftueshme financiare për të paguar udhëtimin. Qëndrim i përkohshëm dhe plotësojnë të gjitha kushtet e nevojshme për të vazhduar në një vend tjetër, përfshirë vizën.

Kili: Përjashtim nga viza turistike 90-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Kazakistan: Përjashtim 30-ditor nga viza turistike për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Panama: Përjashtim 180-ditor nga viza turistike për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj. Shtohet mundësia e zgjatjes së qëndrimit.

Ekuador: Përjashtim nga viza turistike 90-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Territori i Turks dhe Kaikos i Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut: Përjashtim nga viza turistike 30-ditore për shtetasit vietnamezë që mbajnë një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, duhet të paraqesin një biletë ajrore shtesë vajtje-ardhje vajtje-ardhje.

Republika Domenikane: Përjashtim nga viza turistike 21-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Shtetet Federative të Mikronezisë: Përjashtim nga viza turistike 30-ditore për qytetarët vietnamezë që kanë pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Republika e Maqedonisë së Veriut: lëshoni viza turistike për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj dhe pa pagesë.

Moldavia: lëshoni viza turistike për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj dhe pa tarifa.

Serbi: lëshoni viza turistike për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj dhe pa tarifa.

Shën Vincenti dhe Grenadinet: përjashtimi nga viza turistike për qytetarët vietnamezë që mbajnë një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, duhet të paraqesin bileta shtesë vajtje-ardhje, dëshmi të kapacitetit financiar për udhëtimin, me qëndrim të pakufizuar.

Vendet dhe territoret që pranojnë vizë në mbërritje ose autorizim elektronik të udhëtimit (eTA) për një tarifë

Kore: Përjashtim nga viza turistike 05-ditore për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, duhet të rezervojnë turne në kompanitë e udhëtimit të licencuara për të përjashtuar vizën turistike Jeju. Nëse është udhëtim i vetë-mjaftueshëm, qytetarët vietnamezë duhet të kenë kushte shtesë që janë fluturime direkte për në ishullin Jeju, ose tranzit ligjor në një vend të tretë, prezantojnë rezervime hotelesh, bileta ajrore vajtje-ardhje. Vizitorët që dëshirojnë të vizitojnë vende jashtë Jeju duhet të aplikojnë për vizë si zakonisht. Nëse keni një kartë udhëtimi biznesi APEC – APEC Business Travel Card, mund të udhëtoni kudo në Kore pa pasur nevojë të aplikoni për vizë.

India: mund të aplikojë për një eTA turistike në vend që të duhet të shkojë në ambasadë ose konsullatë për të aplikuar personalisht.

Timori Lindor: lëshoni vizë në mbërritje për qëllime turistike në aeroport për qytetarët vietnamezë të cilët kanë një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, kanë një biletë avioni vajtje-ardhje dhe paraqesin 100 USD për çdo hyrje.

Tham Khảo Thêm:  Tổng hợp những khu du lịch gần Sài Gòn đi trong ngày

Maldive: lëshoni vizë në mbërritje për qëllime turistike për qytetarët vietnamezë të cilët kanë një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, kanë bileta avioni vajtje-ardhje në vendin tjetër, rezervime hotelesh, kupona Vaksinimi, deklarata mjekësore…

Nepal: Qytetarët vietnamezë që mbajnë një pasaportë të zakonshme që është e vlefshme për të paktën 6 muaj do të plotësojnë një formular regjistrimi sipas formularit për t’u pajisur me vizë në mbërritje për qëllime turistike. Vizat janë të vlefshme për 15, 30 dhe 90 ditë.

Sri Lanka: Qytetarët vietnamezë që mbajnë një pasaportë të zakonshme që është e vlefshme për të paktën 6 muaj duhet të plotësojnë një formular eTA, të kenë një biletë avioni vajtje-ardhje dhe të dëshmojnë se keni fonde të mjaftueshme për udhëtimin që t’ju jepet një eTA. 30 ditë.

Turqi: Qytetarët vietnamezë që kanë një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, që kanë një vizë të vlefshme afatshkurtër Shengen dhe kanë një biletë fluturimi lidhës nga Turqia në vendet e Shengenit mund të aplikohen për deri në 30 ditë.

Zona Shengen është 26 vendet evropiane që kanë nënshkruar Marrëveshjen Shengen, duke përfshirë: Belgjikën, Danimarkën, Gjermaninë, Estoninë, Finlandën, Francën, Greqinë, Islandën, Italinë, Letoninë, Lihtenshtajnin, Lituaninë, Luksemburgun, Maltën, Holandën dhe Norvegjinë. Norvegjia, Austria, Polonia, Portugalia, Suedia, Zvicra, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Republika Çeke dhe Hungaria. Për sa kohë që keni një vizë Shengen, do të mund të hyni në çdo vend në këtë zonë Shengen.

Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA): nëse përdorin biletat e 2 linjave ajrore Emirates ose Etihad për të fluturuar nga Vietnami në Dubai ose Abu Dhabi, qytetarët vietnamezë kanë një pasaportë të zakonshme që është ende e vlefshme për të paktën përdorim. 6 muaj, mund të aplikoni për një turist viza online ose kërkoni nga zyrat e këtyre 2 linjave ajrore t’ju udhëzojnë se si të aplikoni për vizë.

Iran: Qytetarët vietnamezë me një pasaportë të zakonshme që është e vlefshme për të paktën 6 muaj mund të marrin një vizë në mbërritje për qëllime turistike brenda 17 ditëve, duhet të paraqesin një kartë fotografike.

Burundi: viza në mbërritje për qëllime turistike me një periudhë prej 30 ditësh lëshohet në aeroportin e Bujumbura për qytetarët vietnamezë me një pasaportë të zakonshme që është e vlefshme për të paktën 6 muaj.

Ishujt Marshall: viza në mbërritje për qëllime turistike prej 90 ditësh lëshohet në aeroport për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Ishujt Palau: viza në mbërritje për qëllime turistike prej 30 ditësh lëshohet në aeroport për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj.

Somali: Qytetarët vietnamezë që mbajnë një pasaportë të zakonshme që është e vlefshme për të paktën 6 muaj duhet të dërgojnë një letër ftese 2 ditë përpara në departamentin e imigracionit të aeroportit për një vizë turistike 30-ditore.

Vendet dhe territoret e përjashtuara nga vizat turistike për qytetarët vietnamezë me kushte të bashkangjitura

Tham Khảo Thêm:  Tổng hợp địa chỉ mua đồ trekking và đồ du lịch uy tín

Tajvan: Qytetarët vietnamezë që mbajnë një pasaportë të zakonshme që është e vlefshme për të paktën 6 muaj përjashtohen nga një vizë turistike e Tajvanit për një periudhë prej 14 ditësh nëse kanë një kartë qëndrimi ose vizë të vlefshme që skadon brenda 14 ditëve. 10 vjet SHBA, Kanada , Japonia, Koreja, MB, Australi, Newzelanda, zona Shengen dhe certifikata e hyrjes pa viza.

Bjellorusia: Përjashtim nga viza hyrëse 05-ditore për shtetasit vietnamezë me një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, me viza me shumë hyrje në vendet e BE-së me konfirmim të hyrjes në vendet e BE-së ose në zonën Shengen, dhe kanë bileta fluturimi vajtje-ardhje. Kjo rregullore nuk zbatohet për shtetasit vietnamezë që mbërrijnë në Bjellorusi me linja ajrore nga Rusia në dhe nga aeroportet e Rusisë.

Rumania: përjashtimi nga viza turistike për shtetasit vietnamezë me një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, një vizë Shengen, një vizë afatshkurtër bullgare ose kroate, me të paktën dy ose më shumë hyrje, ose vizë afatgjatë, ose kanë një vendbanim leja e lëshuar nga shtetet anëtare të Shengenit, MB, Irlanda dhe këto dokumente janë të vlefshme. Periudha e qëndrimit në territorin e Rumanisë nuk e kalon periudhën sipas dokumenteve të mësipërme.

Meksikë: Përjashtim 30-ditor nga viza turistike për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, me viza të vlefshme për SHBA, Japoni, Britani të Madhe dhe vendet evropiane.

Bullgaria: Përjashtim nga viza turistike për shtetasit vietnamezë me një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, një vizë Shengen afatshkurtër, me të paktën dy ose më shumë hyrje, ose një vizë afatgjatë, ose me një leje qëndrimi të lëshuar nga një Shengen shteti anëtar dhe këto dokumente janë të vlefshme. Periudha e qëndrimit në territorin e Bullgarisë nuk e kalon periudhën sipas dokumenteve të mësipërme.

Gjeorgjia: Përjashtim nga viza turistike 90-ditore për qytetarët vietnamezë me pasaporta të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, viza për SHBA, MB, Australi, Zelandën e Re, Irlandën, Emiratet e Bashkuara Arabe, Katar, viza Shengen afatshkurtër me të paktën dy ose më shumë hyrje, ose me vizë afatgjatë, ose me leje qëndrimi nga vendet e mësipërme.

Haiti: Përjashtim nga viza turistike 90-ditore për qytetarët vietnamezë me një pasaportë të zakonshme të vlefshme për të paktën 6 muaj, me një vizë të vlefshme për SHBA, Kanada dhe Shengen.

*** Artikulli përdor material të redaktuar nga shumë burime në internet.
*** Përmbajtja e artikullit është vetëm për referencë. Është e nevojshme të studiohen me kujdes dokumentet ligjore përpara se të hyni në një vend.

Postuar nga: Nguyen Huong Giang

Fjalët kyçe: Përmbledhje e vendeve dhe territoreve të përjashtuara nga vizat turistike ose me viza turistike të kushtëzuara për shtetasit vietnamezë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tổng hợp các quốc gia và vùng lãnh thổ miễn thị thực du lịch hoặc miễn thị thực du lịch có điều kiện cho công dân Việt Nam . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Cakhia TV - WordPress Theme by WPEnjoy